Qui Som

El 2005 nosaltres, Mick i Carmel, vàrem partir a la recerca d'un canvi en l'estil de vida, buscant comprar una propietat a Espanya que necessités una mica de reformes. El que vam trobar va ser la bonica Vall del Solà de Bados als contraforts dels Pirineus, entre l'Alt Empordà, Costa Brava i l'interior de la Garrotxa. El poble més proper és Lladó, on s'hi arriba fent 6,5 quilòmetres per una pista de muntanya escarpada. Després d'algunes negociacions comprem tres ruïnes antigues, que requereixen més que una mica de reformes!. Per la restauració d'aquestes ruïnes es requereix molta sang, suor i llàgrimes, però hem tingut moltes rialles en el camí.

Hem tingut la sort de conèixer a grans persones i hem forjat una gran varietat de relacions. Ara gaudim en català de la vida, l'alimentació, les migdiades i les festes!

Fora de casa tenim ovelles per a mascotes, cabres, gallines, oques i els nostres dos gossos. Tots s'han adoptat en els últims anys i en el cas de les ovelles i les cabres, criades a mà. No és estrany veure que els gossos, les ovelles i les cabres ens portin a fer una passejada.

La ubicació és perfecta, tranquil·la, bella muntanya, el camp i per descomptat, a prop de la costa. La vall és el lloc ideal per passejar o pujar les muntanyes, les opcions hi són perquè vostè decideixi! Les caminades, el muntanyisme més seriós, la bicicleta de muntanya, nedar en una de les piscines naturals al llarg del riu Manol o simplement un lloc per fer el menys possible en un entorn tranquil.

Les cases estan acabadas i hem aconseguit son casas espaiosa i confortable a qualsevol estació de l’any.

Sobre Sola de Bados Rural

La restauració Can Petitot va ser el nostre primer desafiament, com es pot veure que hi ha alguna cosa més que una mica de feina per fer.

La restauració de Can Salvi, la ruïna situada al costat de Can Petitot era el següent pas més lògic.

Can Bonic és la propietat més gran que tenim i és on hem estat vivint durant la restauració de les altres ruïnes.

Informació Important

No hi ha xarxa elèctrica a la vall, les cases compten amb energia solar, òbviament, hi ha una necessitat de ser curosos, l'energia solar no es compatible amb els elements elèctrics d'alt consum però si permet que utilitzeu els carregadors de telèfons, ordinadors portàtils, etc. La calefacció als mesos d'hivern és proporcionada per estufes de llenya. Hi ha accés a Wi-Fi als voltans de la casa.

La pista de la vall és transitable amb un cotxe normal i li recomanem que triï un vehicle amb bona alçada de terra, li farà més fàcil la conducció. El dia de la seva arribada estarem encantats de conèixer el poble amb vostè i li mostraren el camí al Sola de Bados.

L'allotjament és d'autoservei i es necessita proveir-se. A la casa trobarà els articles de primera necessitat. Per exemple, sucre, sal, pebre, etc. Els grans supermercats més propers estan a Figueres i Banyoles. Al poble de Lladó hi ha una botiga local, carnisseria i farmàcia. Si no vol cuinar tot el temps hi ha Restaurant La Plaça, el Restaurant Carlos Antoner. Només a 30 minuts en cotxe també té més opcions de restaurants i bars per triar.